Mösspåtagning 2011

29 april 2013Diana F+ laddad med Lomography X-Pro Slide 200

Tillslut kom våren till oss, och med den mösspåtagningen. Min studenttid är på min topplista av fantastiska perioder i mitt liv och därför är jag förstås döavis på alla som har hela studentäventyret framför sig. Önskar innerligt att jag kunde få återuppleva alla skivor, resor, fester, tävlingar och mössleveransen (!!).

På min mösspåtagning hade lärarna arrangerat en tävling för oss treor, där de fem klasserna fick fightas om en betald sista måltid. Vi blev tilldelade ett häfte med olika slags frågor och uppdrag som skulle fullföljas. Bland annat fick vi ta reda på när den första majblomman introducerades, tolka Tegnérs dikt ”Det Eviga”, ringa SL och fråga vilken som var den senast öppnade pendeltågsstationen mellan Märsta och Södertälje Centrum, osv. Victoria, Julia och jag körde runt i Södertälje samt dess landsvägar i rasande fart (och då menar jag farligt mycket över hastighetsbegränsningen, shh...) för att hitta ett par skor i storlek 48, sju olika sorters blommor, tio slipsar, en exotisk frukt att servera en lärare bland mycket, mycket mer. Hela Södertälje var fullspäckat med utklädda WHG:are, och det gick till och med så långt att jag hoppade ut ur bilen i farten för att försöka knycka en kasse med serietidningar från ett par musikare (krig, alltså).

Nästa momentet var SÅ KUL! Alla klasserna skulle framföra en låt/ramsa där man nedvärderade resten av linjerna. Självfallet hade min klass inte gjort någon låt (dels för att sammanhållningen var lika med noll, men också för att klassföreståndarna hade glömt att meddela oss), men här är musikklassens bidrag.

Och till sist var det ju själva mösspåtagningen. Vi paraderade genom hela skolan med viftande mössor, sjöng  Studentsången för full hals och placerade slutligen mössorna på våra knoppar.

2 kommentarer:

  1. Åh så fint! Jag har en Diana Mini men jag har inte riktigt fastnat för den eftersom den första rullen inte blev speciellt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Diana Minin var min första lomokamera, och till en början kom vi väldigt bra överens. Men efter några rullar så började det strula, ljuset blev knäppt, fokusen off och så envisades rullen med att fastna hela tiden. I min mening är den lite av en skitkamera (trots att jag älskar min med hela mitt hjärta). Nu står det bara och ser fin ut på min hylla. Diana F+ är däremot alldeles fantastisk, så den rekommenderar jag verkligen!

      Radera