Tre genier

14 april 2013

Har under den här veckan stött på så många fenomenala videoklipp på/av genialiska tjejer. Tjejer som inspirerar, ifrågasätter och informerar om dödsviktiga saker. Ni måste bara se dem.


Tavi Gevinson: Still Figuring it Out. Tavi Gevinson berättar om hur media framställer så kallade starka kvinnor och hur det påverkar oss, samt om hennes banbrytande webbtidning som har till syfte att hjälpa unga tjejer. Kan knappt förstå att hon bara är 16 år och redan hunnit med så mycket.
Patti Smith: Advice to the young. Bästaste, underbaraste, smartaste Patti ger råd om kreativitet, skaparpassion, och om att nå ut till folk. Hon upplyser också om vilken berg-och-dalbana livet faktiskt är, och om möjligheterna till att göra skillnad i denna teknologigeneration. Åh, alltså Patti är tveklöst en av mina största hjältinnor. 

On Being Ugly
. Den här videon är min absoluta favorit från den här veckan. Kara har berört mig något oerhört med sin syn på fulhet och skönhet. En beskrivning från min sida är egentligen totalt överflödig. Se. den. bara (!!!).

3 kommentarer: