Vardagligt

31 januari 2015

Vardagen
Läser The Goldfinch och dricker örtte. Funderar på vad jag ska göra av alla mina små ekar. Är förälskad i & Other Stories Belleville Bakery Body Soufflé. Önskar att det ska sluta snöa någon jävla gång. Har tagit mig i kragen och sorterat alla filmer som legat huller om buller i kylen. Njuter av att mina orkidéer börjar slå ut. Men framför allt pluggar jag in polska verbaspekter och imperativ.

4 kommentarer:

 1. härliga bilder! jag hittade själv en polaroid kamera på mitt jobb (jobbade på en loppmarknad) för ca 50kr och jag beslöt mig för att testa. dock gick den bara med polaroids nytillverkade sx-70 film, altså impossible film. den filmen kostar extremt mycket i finland, typ tre-fyra gånger mer än vad jag betalade för själva kameran, men jag var ändå sugen på att testa. blev jättebesviken, tyckte kvaliteten var helt rutten, färgerna dåliga osv osv. det mest störande var ju att jag hade betalt typ 250kr för 8bilder.

  har du testat packfilm? altså sån man drar isär efter att man knäppt av? :- )

  ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Kul att se dig här igen :) Nä vad trist med filmen :/ När var det här? För typ 4-5 år sedan köpte jag också SX-70film (dåvarande PX-70) av Impossible som jag också tyckte hade keffa färger + att batterierna laddades ur på stört. Men sen de ändrade namnet till SX-70 så hittar jag faktiskt inga fel på den filmen! Förutom möjligtvis priset då, eheh.

   Men jag tänker också lite såhär; precis när jag köpt min SX-70 kamera hade Impossible inte riktigt kommit igång än och jag läste någonstans att det funkar att köra med 600-film i kameran, dock behövde man använda ett ND-filter för att bilderna inte skulle bli överexponerade. Det kanske är något liknande med din kamera om SX-70-filmen inte är gjord för den?

   En sista grej som du säkerligen redan vet men kan vara värt att nämna- Impossibles filmer är superljuskänsliga. Alltså ska man lägga bilden någonstans mörkt så fort den kommer ut ur kameran annars kan ljuset mixtra med exponeringen och färgerna.

   Japp, jag har fotat med packfilm! :) Har en Polaroid Colorpack 100 som jag fotar med alldeles för sällan. Men planerar att damma av den i vår igen.

   Kram! <3

   Radera