Charlotte Tilbury x 3

14 april 2015

Ni som umgås med mig IRL vet hur mycket jag hjärtar Charlotte Tilburys smink. Dels för att förpackningarna är dödsnygga (kolla bara in Norman Parkinson-kollektionen här) men självklart också för att de håller en riktigt hög kvalitet. Tänkte därför tipsa om tre CT-produkter jag har testat:
Charlotte Tilbury Light Wonder Foundation i Fair 1
En halvtäckande foundation som ger en massa lyster. Den jämnar smidigt ut mina ojämnheter och håller mitt torra ansikte återfuktat. Jag var rädd att nyansen Fair 1 (som är den ljusaste) skulle vara för mörk på mig, pga är vit som ett lakan, men tur nog så var den inte det! Den smälter fint in i min egna hudton samtidigt som mina fräknar skiner igenom. Kan lätt beskriva den med den klassiska beauty blogger-frasen "My skin but better". Dessutom innehåller den SPF 15 vilket jag såklart tycker är för lite, men det är ju bättre än ingen SPF alls.

Applicerar gör jag med mina fingrar för att sedan jämna ut det lite extra med en borste. Jag har slutat att använda primer och istället pudrar jag bara lite lätt med Paul & Joe Powder Kiss of Snow vilket får foundationen att sitta på plats hela dagen.

Charlotte Tilbury Matte Revolution läppstift i Very Victoria & Lip Cheat läppenna i Pillow Talk
Den här kombinationen är guuuld värd. Köpte läppstiftet och läppennan till mig själv i julklapp och har sedan dess inte använt något annat.

Läppstiftet är det bästa matta läppstiftet jag testat! Trots att den ger ett sammetsmatt resultat är den också återfuktande. Nyansen Very Victoria är inspirerad av Victoria Beckham (min second favourite Spice Girl <3) och har en brunrosa ton. Tillsammans med läppennan sitter den kvar relativt länge, men måste strykas på igen efter måltider och sådär.

Läppennan är riktigt krämig, väldigt matt och vattenfast. Nu ser ni ju inte färgen (pga glömde helt att fota av läppennan), men kan beskriva den som en puderrosa/brun/nude (kolla här). Sitter verkligen som berget hela dagen utan återapplicering. Blir dock ganska torr om läpparna efter att ha haft på mig den en hel dag, men det är inget som mitt Nuxe-läppbalsam inte kan rädda.

Nästa gång jag beställer från CT kommer jag definitivt köpa läppenna i Iconic Nude, läppstift i Birkin Brown och så kaaanske Filmstar Bronze & Glow-paletten. Mmm... längtar redan!

2 kommentarer:

  1. OMG foundationen! Preaching to the choir sister! Fan så vacker! Men så har du ju ett väldigt vackert fejs också hehehe ♥︎ ♥︎ ♥︎

    SvaraRadera